Feltöltve:

Citromos piskóta

access_alarm 70
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

vaj vagy margarin20 dekagramm
tojás4 darab
kristálycukor10 dekagramm
citrom1 púpos evőkanál
rétesliszt10 dekagramm
sütőpor1 teáskanál

A díszítéshez

porcukor2 evőkanál
citromhéj vagy bogyós gyümölcs1 kevés

Desszertek: Citromos piskóta a sok Piskóta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A vajat vagy margarint egy serpenyőben vagy mikrohullámú sütőben megolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. A tojást és a cukrot habosra verjük. A citrom héját belereszeljük, a levét belefacsarjuk.

2. lépés

A lisztet meg a sütőport összekeverjük, és a tojásos keverékbe forgatjuk. Végül a vajat vagy margarint is belekeverjük. Egy kb. 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk és zsemlemorzsával megszórjuk. A tésztakeveréket a formába öntjük.

3. lépés

A sütő alsó rácsán kb. 30 percig sütjük úgy, hogy a piskóta közepe még lágy maradjon. Később, hűlés közben kissé megszilárdul. A kihűlt piskótát a tortaformából tálra borítjuk. Porcukorral meghintjük, citromhéjjal vagy bogyós gyümölcsökkel díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem