Feltöltve:

Citromos piskóta

70
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

vaj vagy margarin20 dekagramm
tojás4 darab
kristálycukor10 dekagramm
citrom1 púpos evőkanál
rétesliszt10 dekagramm
sütőpor1 teáskanál

A díszítéshez

porcukor2 evőkanál
citromhéj vagy bogyós gyümölcs1 kevés

Desszertek: Citromos piskóta a sok Piskóta recept közül.

Elkészítés

1

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A vajat vagy margarint egy serpenyőben vagy mikrohullámú sütőben megolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. A tojást és a cukrot habosra verjük. A citrom héját belereszeljük, a levét belefacsarjuk.

2

A lisztet meg a sütőport összekeverjük, és a tojásos keverékbe forgatjuk. Végül a vajat vagy margarint is belekeverjük. Egy kb. 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk és zsemlemorzsával megszórjuk. A tésztakeveréket a formába öntjük.

3

A sütő alsó rácsán kb. 30 percig sütjük úgy, hogy a piskóta közepe még lágy maradjon. Később, hűlés közben kissé megszilárdul. A kihűlt piskótát a tortaformából tálra borítjuk. Porcukorral meghintjük, citromhéjjal vagy bogyós gyümölcsökkel díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem