Citromos piskóta
Desszertek: Citromos piskóta a sok Piskóta recept közül.
Elkészítés
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A vajat vagy margarint egy serpenyőben vagy mikrohullámú sütőben megolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. A tojást és a cukrot habosra verjük. A citrom héját belereszeljük, a levét belefacsarjuk.
A lisztet meg a sütőport összekeverjük, és a tojásos keverékbe forgatjuk. Végül a vajat vagy margarint is belekeverjük. Egy kb. 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk és zsemlemorzsával megszórjuk. A tésztakeveréket a formába öntjük.
A sütő alsó rácsán kb. 30 percig sütjük úgy, hogy a piskóta közepe még lágy maradjon. Később, hűlés közben kissé megszilárdul. A kihűlt piskótát a tortaformából tálra borítjuk. Porcukorral meghintjük, citromhéjjal vagy bogyós gyümölcsökkel díszítjük.