Citromos piskótarolád
Hozzávalók
A tésztához
tojás | 5 darab | |
---|---|---|
víz | 5 evőkanál | |
liszt | 10 evőkanál | |
cukor | 10 evőkanál | |
sütőpor | 0.5 csomag |
A krémhez
tojás | 2 darab | |
---|---|---|
liszt | 2 evőkanál | |
porcukor | 15 dekagramm | |
Rama margarin | 15 dekagramm | |
tej | 1 dl | |
citrom reszelt héja és leve | 1 darab |
Desszertek: Citromos piskótarolád a sok Piskóta recept közül.
Elkészítés
1
A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A sárgáját a többi hozzávalóval simára keverjük, majd hozzáadjuk a fehérjehabot. Egy 25x30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleönjük a tésztát, és 180 fokon, kb. 25 perc alatt megsütjük.
Miután kisült, konyharuhára borítjuk, és még melegen feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.
2
A krémhez a tojásokat kikeverjük a liszttel, a cukorral és a tejjel, majd kis lángon, folyamatos keverés mellett, sűrűre főzzük. Ha kihűlt belereszeljük a citrom héját és a kifacsart levét. Végül a margarint is a krémhez adjuk, és habosra keverjük.
3
A piskótát megkenjük a krémmel, feltekerjük, majd kívül a krémmel díszítjük.