Feltöltve:

Citromos piskótarolád

35
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás5 darab
víz5 evőkanál
liszt10 evőkanál
cukor10 evőkanál
sütőpor0.5 csomag

A krémhez

tojás2 darab
liszt2 evőkanál
porcukor15 dekagramm
Rama margarin15 dekagramm
tej1 dl
citrom reszelt héja és leve1 darab

Desszertek: Citromos piskótarolád a sok Piskóta recept közül.

Elkészítés

1

A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A sárgáját a többi hozzávalóval simára keverjük, majd hozzáadjuk a fehérjehabot. Egy 25x30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleönjük a tésztát, és 180 fokon, kb. 25 perc alatt megsütjük.
Miután kisült, konyharuhára borítjuk, és még melegen feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.

2

A krémhez a tojásokat kikeverjük a liszttel, a cukorral és a tejjel, majd kis lángon, folyamatos keverés mellett, sűrűre főzzük. Ha kihűlt belereszeljük a citrom héját és a kifacsart levét. Végül a margarint is a krémhez adjuk, és habosra keverjük.

3

A piskótát megkenjük a krémmel, feltekerjük, majd kívül a krémmel díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem