Feltöltve:

Citromos piskótarolád

access_alarm 35
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás5 darab
víz5 evőkanál
liszt10 evőkanál
cukor10 evőkanál
sütőpor0.5 csomag

A krémhez

tojás2 darab
liszt2 evőkanál
porcukor15 dekagramm
Rama margarin15 dekagramm
tej1 dl
citrom reszelt héja és leve1 darab

Desszertek: Citromos piskótarolád a sok Piskóta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A sárgáját a többi hozzávalóval simára keverjük, majd hozzáadjuk a fehérjehabot. Egy 25x30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleönjük a tésztát, és 180 fokon, kb. 25 perc alatt megsütjük.
Miután kisült, konyharuhára borítjuk, és még melegen feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.

2. lépés

A krémhez a tojásokat kikeverjük a liszttel, a cukorral és a tejjel, majd kis lángon, folyamatos keverés mellett, sűrűre főzzük. Ha kihűlt belereszeljük a citrom héját és a kifacsart levét. Végül a margarint is a krémhez adjuk, és habosra keverjük.

3. lépés

A piskótát megkenjük a krémmel, feltekerjük, majd kívül a krémmel díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 180"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem