Citromos piskótarolád
Citromos piskótarolád
  • timer35 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • tojás - 5 darab
    • víz - 5 evőkanál
    • liszt - 10 evőkanál
    • cukor - 10 evőkanál
    • sütőpor - 0.5 csomag

    A krémhez

    • tojás - 2 darab
    • liszt - 2 evőkanál
    • porcukor - 15 dekagramm
    • Rama margarin - 15 dekagramm
    • tej - 1 dl
    • citrom reszelt héja és leve - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a többi hozzávalóval simára keverjük, majd hozzáadjuk a fehérjehabot. Egy 25x30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleönjük a tésztát, és 180 fokon, kb. 25 perc alatt megsütjük. Miután kisült, konyharuhára borítjuk, és még melegen feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.
    2. A krémhez a tojásokat kikeverjük a liszttel, a cukorral és a tejjel, majd kis lángon, folyamatos keverés mellett, sűrűre főzzük. Ha kihűlt belereszeljük a citrom héját és a kifacsart levét. Végül a margarint is a krémhez adjuk, és habosra keverjük.
    3. A piskótát megkenjük a krémmel, feltekerjük, majd kívül a krémmel díszítjük.