Feltöltve:

Citromos rolád

access_alarm 60
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz25 dekagramm
víz2 dl
citrom leve2 darab
liszt10 dekagramm
sütőpor csipetnyi
citrom1 darab
nyers tojás5 darab
kristálycukor10 dekagramm
2,8 % -os tej2 dl
citrom reszelt héja2 darab
főzni való vaníliás pudingpor1 csomag

Elkészítés

1. lépés

Piskótát készítünk. A liszttel összekeverjük a sütőport és állni hagyjuk.

2. lépés

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a kristálycukor egyharmadával és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük. A fehérjét a maradék cukorral krémes habbá verjük.

3. lépés

A sárgára rákanalazzuk a fehérjehab egyharmadát és összekeverjük. A többi habot is hozzáadjuk, lazán keverünk rajta, de nem teljesen simára.

4. lépés

Két részletben rászórjuk az átszitált liszt és sütőpor keverékét, majd óvatosan a habba keverjük.

5. lépés

A tésztát egy sütőpapírral kibélelt 32x35 cm-es tepsibe öntjük, elsimítjuk. Előmelegített sütőben 220 C-on 10-12 percig sütjük. A piskóta sütése közben a sütő ajtaját nem szabad kinyitni, mert összeesik a tészta.

6. lépés

A sütőből kivéve meghintjük a felületét liszttel és hirtelen mozdulattal egy konyharuhával fedett deszkára borítjuk. Így nem szárad ki a lapunk hűlés közben és szépen fel tudjuk csavarni.

7. lépés

Amíg kihűl, elkészítjük a krémet: felforraljuk a tejet a kristálycukorral.

8. lépés

A 2 dl vízbe beleszórjuk a pudingport és a lisztet, simára keverjük egy kézi habverővel, majd összekeverjük a felforralt cukros tejjel és állandó keverés mellett bugyogásig főzzük.

9. lépés

Szétterítjük egy tálcán, majd hideg helyre tesszük és kihűtjük.

10. lépés

A puha Ramát habosra keverjük, majd hozzáadjuk a megfőzött és lehűlt alapot. Ízesítjük a reszelt citromhéjjal, ill. a citromlével.

11. lépés

Lesöpörjük a lisztet a kihűlt piskótalapról, megkenjük a krémmel és felcsavarjuk.

12. lépés

A külsejét is átkenjük krémmel, a maradék krémet pedig egy csíkban a rolád tetejére halmozzuk, majd hűtőbe tesszük és lehűtjük.

13. lépés

Szeletelés után citromszeletekkel és citromfűlevelekkel díszíthetjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 100"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 110"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 56"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 25"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 50"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 75"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 50"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem