Feltöltve:

Citromos rolád

access_alarm 60
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A piskótához

tojás5 darab
kristálycukor10 dekagramm
liszt10 dekagramm
citrom reszelt héja0.5 darab
sütőpor1 csipetnyi

A krémhez

víz2 dl
tej2 dl
vaníliás pudingpor1 csomag
finomliszt1 evőkanál
kristálycukor25 dekagramm
Ráma25 dekagramm
citrom reszelt héja1.5 darab
citrom szűrt leve2 darab
citrompótló, vagy 1 mokkáskanál citromsav2 darab

A díszítéshez

citromfűlevelek1 darab
friss citrom1 szelet

Desszertek: Citromos rolád a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Piskótát készítünk. A liszttel összekeverjük a sütőport és állni hagyjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a kristálycukor egyharmadával és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük. A fehérjét a maradék cukorral krémes habbá verjük. A sárgára rákanalazzuk a fehérjehab egyharmadát és összekeverjük. A többi habot is hozzáadjuk, lazán keverünk rajta, de nem teljesen simára. Két részletben rászórjuk az átszitált liszt és sütőpor keverékét, majd óvatosan a habba keverjük.

2. lépés

A tésztát egy sütőpapírral kibélelt 32x35 cm-es tepsibe öntjük, elsimítjuk. Előmelegített sütőben 220 C-on 10-12 percig sütjük. A piskóta sütése közben a sütő ajtaját nem szabad kinyitni, mert összeesik. A sütőből kivéve meghintjük a felületét liszttel és hirtelen mozdulattal egy konyharuhával fedett deszkára borítjuk. Így nem szárad ki a lapunk hűlés közben és szépen fel tudjuk csavarni.

3. lépés

Amíg kihűl, elkészítjük a krémet: felforraljuk a tejet a kristálycukorral. A 2 dl vízbe beleszórjuk a pudingport és a lisztet, simára keverjük egy kézi habverővel, majd összekeverjük a felforralt cukros tejjel és állandó keverés mellett bugyogásig főzzük.

4. lépés

Szétterítjük egy tálcán, majd hideg helyre tesszük, kihűtjük. A puha Ramát habosra keverjük, majd hozzáadjuk a megfőzött és lehűlt alapot. Ízesítsük a reszelt citromhéjjal, ill. a citromlében oldott citrompótlóval, vagy citromsavval. Lesöpörjük a lisztet a kihűlt piskótalapról, megkenjük a krémmel és felcsavarjuk.

5. lépés

A külsejét is átkenjük krémmel, a maradék krémet pedig egy csíkban a rolád tetejére halmozzuk. Hűtőbe tesszük és lehűtjük. Szeletelés után citromszeletekkel és citromfűlevelekkel díszíthetjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 5
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem