Citromos semifreddo
Desszertek: Citromos semifreddo a sok
Elkészítés
A tojássárgákat és a mézet állandó kevergetés mellett vízgőz fölött addig melegítjük, amíg sima masszát nem kapunk. Levesszük a gőzről, majd hozzákeverjük az előzőleg egy evőkanál vízben feloldott zselatint, továbbá a citrom levét és reszelt héját. Időnként kevergetve kihűtjük, szoba-hőmérsékletűre.
A tejszínt és a tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verjük és amint a tojássárgás massza kihűlt, mind a kettőt nagyon óvatosan belekeverjük. Egy kb. másfél literes püspökkenyér formát kibélelünk folpackal és félig töltjük a masszával, majd megrakosgatjuk a babapiskótával, végül ráöntjük a maradék krémet.
Legalább 5-6 órára hűtőbe tesszük, de a legjobb, egy egész éjszakára. A formából kiborítva, vizes késsel könnyedén szeletelhető.