Feltöltve:

Citromos semifreddo

40
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

citrom leve és reszelt héja1 darab
tojássárgája5 darab
zselatin1 teáskanál
habtejszín200 milliliter
méz3 evőkanál
tojásfehérje2 darab
vaníliás cukor1 csomag
porcukor (a fehérjéhez)2 evőkanál
a tejszínbe1 kávéskanál
babapiskóta9 darab

Desszertek: Citromos semifreddo a sok

Elkészítés

1

A tojássárgákat és a mézet állandó kevergetés mellett vízgőz fölött addig melegítjük, amíg sima masszát nem kapunk. Levesszük a gőzről, majd hozzákeverjük az előzőleg egy evőkanál vízben feloldott zselatint, továbbá a citrom levét és reszelt héját. Időnként kevergetve kihűtjük, szoba-hőmérsékletűre.

2

A tejszínt és a tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verjük és amint a tojássárgás massza kihűlt, mind a kettőt nagyon óvatosan belekeverjük. Egy kb. másfél literes püspökkenyér formát kibélelünk folpackal és félig töltjük a masszával, majd megrakosgatjuk a babapiskótával, végül ráöntjük a maradék krémet.

3

Legalább 5-6 órára hűtőbe tesszük, de a legjobb, egy egész éjszakára. A formából kiborítva, vizes késsel könnyedén szeletelhető.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem