Citromos semifreddo
Citromos semifreddo
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • citrom leve és reszelt héja - 1 darab
  • tojássárgája - 5 darab
  • zselatin - 1 teáskanál
  • habtejszín - 200 milliliter
  • méz - 3 evőkanál
  • tojásfehérje - 2 darab
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • porcukor (a fehérjéhez) - 2 evőkanál
  • a tejszínbe - 1 kávéskanál
  • babapiskóta - 9 darab

Elkészítés:

  1. A tojássárgákat és a mézet állandó kevergetés mellett vízgőz fölött addig melegítjük, amíg sima masszát nem kapunk. Levesszük a gőzről, majd hozzákeverjük az előzőleg egy evőkanál vízben feloldott zselatint, továbbá a citrom levét és reszelt héját. Időnként kevergetve kihűtjük, szoba-hőmérsékletűre.
  2. A tejszínt és a tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verjük és amint a tojássárgás massza kihűlt, mind a kettőt nagyon óvatosan belekeverjük. Egy kb. másfél literes püspökkenyér formát kibélelünk folpackal és félig töltjük a masszával, majd megrakosgatjuk a babapiskótával, végül ráöntjük a maradék krémet.
  3. Legalább 5-6 órára hűtőbe tesszük, de a legjobb, egy egész éjszakára. A formából kiborítva, vizes késsel könnyedén szeletelhető.