Citromos sütemény
Hozzávalók
Tészta
lágy Rama | 25 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 25 dekagramm | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
tojás | 4 darab | |
búzaliszt | 15 dekagramm | |
étkezési keményítő | 12 dekagramm | |
sütőpor (csapott) | 1 teáskanál |
Máz
vaníliás cukor | 2 csomag | |
---|---|---|
citromlé | 3 evőkanál | |
tojásfehérje | 1 darab |
Desszertek: Citromos sütemény a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A lágy Ramát egy keverőtálban robotgéppel habosra keverjük a porcukorral, majd a citromhéjat is hozzákeverjük. Mindegyik tojást fél percig keverjük bele. A lisztben elvegyítjük az étkezési keményítőt, a sütőport és két részletben a masszához szitáljuk.
2
A tésztát egy Ramával kikent, lisztezett őzgerinc, vagy gyümölcskenyérformába öntjük és elsimítjuk. 170 fokra előmelegített sütőben 150 fokon megsütjük.
3
Ha kihűlt, kiborítjuk a formából és bevonjuk a citromos mázzal. A porcukrot a citromlével és a tojásfehérjével alaposan kikeverjük.