Citromos sütemény
Citromos sütemény
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • lágy Rama - 25 dekagramm
    • porcukor - 25 dekagramm
    • citrom reszelt héja - 1 darab
    • tojás - 4 darab
    • búzaliszt - 15 dekagramm
    • étkezési keményítő - 12 dekagramm
    • sütőpor (csapott) - 1 teáskanál

    Máz

    • vaníliás cukor - 2 csomag
    • citromlé - 3 evőkanál
    • tojásfehérje - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A lágy Ramát egy keverőtálban robotgéppel habosra keverjük a porcukorral, majd a citromhéjat is hozzákeverjük. Mindegyik tojást fél percig keverjük bele. A lisztben elvegyítjük az étkezési keményítőt, a sütőport és két részletben a masszához szitáljuk.
    2. A tésztát egy Ramával kikent, lisztezett őzgerinc, vagy gyümölcskenyérformába öntjük és elsimítjuk. 170 fokra előmelegített sütőben 150 fokon megsütjük.
    3. Ha kihűlt, kiborítjuk a formából és bevonjuk a citromos mázzal. A porcukrot a citromlével és a tojásfehérjével alaposan kikeverjük.