Citromos szelet
Citromos szelet
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tetejére

    • tojásfehérje - 4 darab
    • porcukor - 30 dekagramm

    A tésztához

    • liszt - 40 dekagramm
    • zsír - 15 dekagramm
    • porcukor - 15 dekagramm
    • sütőpor - 1 darab
    • citrom reszelt héja és leve - 1 darab
    • tojássárgája - 4 darab
    • tejföl - 2 dl

    A krémhez

    • porcukor - 25 dekagramm
    • vaj vagy Rama margarin - 15 dekagramm
    • citrom reszelt héja és leve - 1 darab
    • vaníliapuding - 2 darab
    • tej - 4 dl
    • baracklekvár - 5 evőkanál

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, apránként adjuk hozzá a tejfölt.
    2. 4 cipóra osztjuk. 2 lapot kinyújtunk, összeragasztjuk baracklekvárral, és együtt sütjük meg. A másik két lapot is kinyújtjuk, de ezeket külön-külön sütjük meg.
    3. A 2 vaniliás pudingot 4 dl tejben megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
    4. A porcukrot a vajjal vagy a margarinnal, valamint a citrommal kikeverjük, és a kihűlt pudinghoz keverjük.
    5. Az egyik kisült tésztalapra rákenjük a krém felét. A lekvárral kisütött lapokat ráhelyezzük, a tetejére rákenjük a krém másik felét, majd az utolsó lappal befedjük.
    6. 4 tojásfehérjét 30 dkg porcukorral gőz felett jó keményre felverünk, és rákenjük a felső lapra.