Citromos-tejszínes túrótorta
Citromos-tejszínes túrótorta
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Kakaós piskóta

    • tojás - 3 darab
    • porcukor - 3 evőkanál
    • vaníliás cukor - 0.5 csomag
    • olaj - 0.5 dl
    • kakaópor - 1 evőkanál
    • liszt - 2 evőkanál
    • sütőpor - 0.5 csomag

    krem

    • vaníliás pudingpor - 1 csomag
    • túró - 25 dekagramm
    • citrom leve - 1 darab
    • porcukor - 10 dekagramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • növényi tejszín - 5 dl
    • citrom - 1 púpos evőkanál
    • zselatin - 10 gramm
    • színtelen tortazselé - 12 gramm

    Elkészítés:

    1. Piskótát készítünk 26 cm-es kapcsos tortaformába. Krém: a pudingport feloldjuk 2,5 dl hideg vízben, felforraljuk és kihűtjük. A túrót a citromlével és a kétféle cukorral simára keverjük. Evőkanalanként belekeverjük a kihűlt pudingot, majd a zselatint, melyet kb. 1 dl forróvízben feloldunk, ha már csak langyos, a krémbe tesszük. A tejszínt felverjük és a krémbe keverjük. A piskótára simítjuk. Két órára a hűtőbe tesszük, majd kivesszük, a citromot felkarikázzuk és a torta tetejére rakjuk. A tortazselét az utasítás szerint megcsináljuk és ráöntjük a tortára. Még egy órára a hűtőbe tesszük és lehet fogyasztani.