Feltöltve:

Citromos torta

50
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás5 darab
cukor10 dekagramm
liszt13 dekagramm
étolaj0.5 dl
víz0.5 dl
sütőpor0.5 csomag
citrom reszelt héja és leve1 darab

A krémhez

tej6 dl
citromos pudingpor1 csomag
cukor3 evőkanál
főzés nélküli zselatin0.5 csomag
tejszín3 dl

A tetejére

tojásfehérje2 darab
cukor15 dekagramm
citrom leve1 darab

Desszertek: Citromos torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A tojásokat szétválasztom, a fehérjét 4 dkg cukorral felverem. A többi hozzávalókat a liszt és sütőpor kivételével a tojássárgájához adom. Ezt a sárga masszát habosra kikeverem, és a tojásfehérjével óvatosan összekeverem. Hozzáadom a sütőporos lisztet, és kikent tortaformába öntöm, és 160 fokon megsütöm. Amikor kisült és kihűlt, 3 egyforma lapba felvágom. A következő krémet teszem rá:

2

A tejszínt 4 dkg porcukorral habbá verem. A tejből, a pudingból és a cukorból a szokásos eljárással pudingot főzök. A zselatint fél dl langyos vízben kikeverem, és a pudinghoz keverem. Amikor langyosra hűlt, hozzáadom a felvert tejszínhabot. Ezzel a krémmel megtöltöm a lapokat. Az alsó lapot visszateszem a tortaformába, és így töltöm meg a tortát.

3

1-2 órát hidegre teszem. Amikor már megdermedt a torta, leveszem a karimát, és bevonom. A tojásfehérjét gőz felett a cukorral és citrommal keményre felverem. Díszítőzsák és cső segítségével feldíszítem.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem