Citromos túrótorta
Hozzávalók
Tészta
tojás | 10 darab |
---|---|
cukor | 20 dekagramm |
liszt | 20 dekagramm |
sütőpor | 1 csomag |
krem
tej | 4 dl |
---|---|
liszt | 2 evőkanál |
Ráma | 1 kocka |
porcukor | 12 dekagramm |
túró | 25 dekagramm |
növényi tejszínhab | 2 dl |
habfixáló | 1 csomag |
citrom leve | 1 darab |
citrom héja | 1 darab |
Díszítés
csokireszelék | 1 darab |
---|---|
citrom | 1 darab |
habtejszín | 1 darab |
Desszertek: Citromos túrótorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
Piskóta: a 10 tojásfehérjét kemény habbá verjük. További keverés közben hozzáadjuk a tojássárgát, a cukrot, a lisztet és a sütőport, mindezt lassan.
2
Krém: a 4 dl tejet felfőzünk 2 ek. liszttel. A Ramát, a porcukrot, a túrót és a citromot összekeverjük. Hozzáadjuk a kihűlt, főzött krémet és a kemény habbá vert tejszínt.
3
A tortaformát Ramával kikenjük és vékonyan meglisztezzük, így nem ragad bele a piskóta.
4
A díszítéshez hagyunk egy kevés krémet, amivel körbekenjük a piskótát, majd körbenyomjuk habbal. Citrommal és csokival díszítjük még.