Citromos túrótorta
Hozzávalók
Az omlós tésztához
liszt | 20 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 1 darab | |
Ráma | 10 dekagramm | |
cukor | 10 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag |
A tortaforma kikenéséhez
Ráma | 1 darab |
---|
A szóráshoz
zsemlemorzsa | 1 darab | |
---|---|---|
felezett őszibarack | 1 doboz |
a túrókrémhez
tojás | 4 darab | |
---|---|---|
cukor | 22 dekagramm | |
citromaroma vagy 1 nagy citrom leve és reszelt héja | 1 kevés | |
túró | 1 kilogramm | |
vaníliás pudingpor | 1 csomag | |
tej | 2 dl |
Ezenkívül
citrom leve citromszeletek | 1 adag | |
---|---|---|
porcukor a díszítéshez | 1 kevés |
Desszertek: Citromos túrótorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A lisztet a munkalapra szitáljuk és mélyedést nyomunk bele, majd a tojást hozzáadjuk. A Ramát darabokban a liszt közepébe tesszük, a cukrot és a vaníliás cukrot beleszórjuk. Az egészet sima tésztává dolgozzuk. A tésztát fóliában legalább 1 órára hűtőbe tesszük. A tésztát a tortaforma nagyságának megfelelően kinyújtjuk. A Ramával kikent és morzsával megszórt formába tesszük, majd a tészta peremét megemeljük. A felezett barackokat lecsepegtetjük és a tésztán elrendezzük. A tojásokat a cukorral és a citromaromával habosra felverjük. Először a túrót, majd az átszitált pudingport, végül a tejet keverjük hozzá. A túrómasszát a tésztára terítjük és kisütjük. A kisült tésztát vegyük ki a sütőből és egy rácson kihűtjük. Vegyük ki a formából és helyezzük el egy tálcán. Díszítsük a tortát citromkarikákkal és levelekkel. Hintsük meg porcukorral és tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.