Citromos túrótorta
Hozzávalók
Tészta
cukor | 25 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 4 darab | |
étolaj | 1 dl | |
meleg víz | 1 dl | |
liszt | 24 dekagramm | |
kakaópor | 2 evőkanál | |
cs.sütőpor | 1 darab |
krem
túró | 35 dekagramm | |
---|---|---|
tejszín | 4 dl | |
porcukor | 15 dekagramm | |
citrom reszelt héja | 5 darab | |
citrom leve | 4 darab |
Továbbá
citrom leve citromszeletek | 1 adag | |
---|---|---|
tejszínhab | 1 darab | |
a tészta morzsája | 1 bögre |
Desszertek: Citromos túrótorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A tésztához a tojássárgát a cukorral, az olajjal és a vízzel jól összekeverjük. Hozzáadagoljuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport, amit előzőleg már összeforgattunk. Óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert habját és kerek, sütőpapíros tortaformában kb. 30 percig sütjük. Ha megsült és kihűlt kettévágjuk, majd az egyik felét apróra kockázzuk fel. Krém: a tejszínből kemény habot verünk a cukorral, majd hozzáadjuk a túrót és a citromok reszelt héját és a levét. Ne ijedjünk meg, mert nagyon kemény lesz. Ebbe a krémbe belekeverjük az apróra vágott piskótát, amiből egy keveset félreteszünk a torta szélének a díszítésére. A tortalapra kenjük a krémet és feldíszítjük citromkarikákkal és a tejszínnel.