Citromos túrótorta
Hozzávalók
Tésztához
Ráma | 10 dekagramm | |
---|---|---|
darált háztartási keksz | 25 dekagramm |
Töltelékhez
citrom leve és a reszelt héja | 2 darab | |
---|---|---|
porcukor | 15 dekagramm | |
tejszín | 2.5 dl | |
sovány túró | 40 dekagramm | |
levél zselatin, vagy 18 g zselépor | 4 nagy |
Desszertek: Citromos túrótorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A felolvasztott Ramához hozzáadjuk a morzsát és összekeverjük. A masszát elosztjuk egy kapcsos tortaforma alján és jól lenyomkodjuk. Két órára betesszük a hűtőszekrénybe.
A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a cukor felét és a reszelt citrom héját. A zselatint kicsavarjuk, vagy a zseléport kis lángon felolvasztjuk a citrom levében.
A citromos zselatint hozzáadjuk a túróhoz és a cukorhoz. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a maradék cukrot és a felvert tejszínt.
Alaposan kikeverjük és a krémet elosztjuk a kihűlt tésztán. A tortát még két órára visszatesszük a hűtőszekrénybe.
A túrótortát kivesszük a formából, majd citrom vagy lime szeletekkel és citromfűvel díszítjük.