Feltöltve:

Citromszelet édesszájúaknak

120
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tejföl (ha szükséges)1 kevés
tojássárgája2 darab
sütőpor1 csomag
porcukor12 dekagramm
Ráma20 dekagramm
finomliszt60 dekagramm
baracklekvár1 kevés
darált dió25 dekagramm
kristálycukor15 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag

krem

tej5 dl
finomliszt3 evőkanál
kristálycukor1 evőkanál
Ráma25 dekagramm
porcukor15 dekagramm
citrom1 darab
reszelt citromhéj1 adag

Desszertek: Citromszelet édesszájúaknak a sok

Elkészítés

1

A tészta hozzávalóit annyi tejföllel, amennyit felvesz, összegyúrom. Négy cipóba osztom, majd a tepsi mérete szerint nyújtom. A tepsit gyengén megkenem fagyos Ramával, beleteszem az első lapot. Bőven megkenem házi baracklekvárral, rászórom az ízlés szerinti kristálycukorral és vaníliás cukorral összekevert darált diót, azután ráteszem a másik lapot, és szép világospirosra megsütöm. Ha elkészült, félreteszem. A másik két lapot külön-külön megsütöm, világosabbra, mint a diósat, majd kihűtöm. Krém: a krémhez a lisztet és a cukrot elkeverem a tejjel, felfőzöm, kihűtöm. A Ramát a porcukorral habosra keverem, a citrom levét és reszelt héját is beleteszem. A kihűlt lisztes krémmel is jól összedolgozom, majd három részre osztom. Az alsó lapot megkenem krémmel, ráteszem a kihűlt diós lapot, és annak a tetejére is krémet teszek, majd beborítom a negyedik lappal, amelynek a tetejére szintén krém kerül. Vizes villával egyenes, vagy kacskaringós mintákat húzok, és egy citrom héját vékonyan ráreszelem. Úgy is szép, ha csokoládét reszelünk a fehér krém tetejére.

Hozzászólások

Hasonló receptek

70"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

100"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

1"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

45"
Közepes
favorite_border 4
Megnézem