Citromszelet édesszájúaknak
Hozzávalók
tejföl (ha szükséges) | 1 kevés | |
---|---|---|
tojássárgája | 2 darab | |
sütőpor | 1 csomag | |
porcukor | 12 dekagramm | |
Ráma | 20 dekagramm | |
finomliszt | 60 dekagramm | |
baracklekvár | 1 kevés | |
darált dió | 25 dekagramm | |
kristálycukor | 15 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag |
krem
tej | 5 dl | |
---|---|---|
finomliszt | 3 evőkanál | |
kristálycukor | 1 evőkanál | |
Ráma | 25 dekagramm | |
porcukor | 15 dekagramm | |
citrom | 1 darab | |
reszelt citromhéj | 1 adag |
Desszertek: Citromszelet édesszájúaknak a sok
Elkészítés
A tészta hozzávalóit annyi tejföllel, amennyit felvesz, összegyúrom. Négy cipóba osztom, majd a tepsi mérete szerint nyújtom. A tepsit gyengén megkenem fagyos Ramával, beleteszem az első lapot. Bőven megkenem házi baracklekvárral, rászórom az ízlés szerinti kristálycukorral és vaníliás cukorral összekevert darált diót, azután ráteszem a másik lapot, és szép világospirosra megsütöm. Ha elkészült, félreteszem. A másik két lapot külön-külön megsütöm, világosabbra, mint a diósat, majd kihűtöm. Krém: a krémhez a lisztet és a cukrot elkeverem a tejjel, felfőzöm, kihűtöm. A Ramát a porcukorral habosra keverem, a citrom levét és reszelt héját is beleteszem. A kihűlt lisztes krémmel is jól összedolgozom, majd három részre osztom. Az alsó lapot megkenem krémmel, ráteszem a kihűlt diós lapot, és annak a tetejére is krémet teszek, majd beborítom a negyedik lappal, amelynek a tetejére szintén krém kerül. Vizes villával egyenes, vagy kacskaringós mintákat húzok, és egy citrom héját vékonyan ráreszelem. Úgy is szép, ha csokoládét reszelünk a fehér krém tetejére.