Citromtorta
Hozzávalók
A tésztához
tojás | 6 darab |
---|---|
cukor | 10 dekagramm |
liszt | 12 dekagramm |
A krémhez
citrom, vagy narancslikőr (kb) | 3 evőkanál |
---|---|
tej | 4 dl |
vaníliás pudingpor | 2 csomag |
citrom | 1 púpos evőkanál |
tojássárgája | 4 darab |
cukor | 20 dekagramm |
Ráma | 30 dekagramm |
A díszítéshez
mandulaforgács | 1 darab |
---|---|
zselés cukorka a tetejére | 1 kevés |
Desszertek: Citromtorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóiból egy kerek piskótát sütünk.
2
A krémhez a tejet a pudingporral, a citrom reszelt héjával és levével, a tojássárgákkal és a cukorral összedolgozzuk, majd kis lángon kevergetve sűrűre főzzük.
3
A Ramát kihabosítjuk és a kihűlt krémhez adjuk. A tortát három részre vágjuk, a lapokat likőrrel meglocsoljuk, megkenjük a krémmel és egymásra helyezzük.
4
A torta tetejét és az oldalát is megkenjük a krémmel. Mandulaforgáccsal megszórjuk, zselével és csokival díszítjük.