Feltöltve:

Citromtorta

access_alarm 0
cake Közepes
person_outline 10 fő
favorite_border 2

Hozzávalók

a citromkrémhez (1 nappal előtte)

cukor150 gramm
citrom leve és reszelt héja3 darab
tojás2 darab
tojássárgája1 darab
Rama Vajas Íz80 gramm

A tésztához

liszt170 gramm
Dr. Oetker Sütőpor1 teáskanál
1 csipetnyi
cukor160 gramm
citrom reszelt héja1 darab
Rama Vajas Íz170 gramm
Dr. Oetker Aroma vanília1 teáskanál
tojás3 darab
tej50 milliliter
citrom leve1 evőkanál

A krémhez

Fehércsokoládé80 gramm
mascarpone250 gramm
habtejszín200 milliliter
Dr. Oetker Habfixáló1 csomag

Sütéshez

Sütési idő 30 perc
Sütési hőmérséklet 180 °
Edény, sütő formája 18cm-es tortaforma (1db vagy 3db)

Elkészítés

1. lépés

A citromkrémet készítsük el egy nappal korábban, hogy legyen ideje kihűlni. Ehhez öntsük egy lábasba a citromok levét és reszelt héját, keverjük bele a cukrot és az egész tojásokat, illetve tojássárgát.

2. lépés

Alacsony hőmérsékleten, folyamatosan kevergetve sűrítsük be. (Akkor jó, ha a kanál hátoldalán rajta marad a krém, és az ujjunkat végighúzva rajta nem folyik össze, hanem nyomot hagy.) Keverjük bele a Rama Vajas Ízt.

3. lépés

Szűrjük át a krémet egy tálba vagy üvegbe, tegyünk rá fóliát, hogy ne ráncosodjon, majd tegyük hűtőbe másnapig. Miközben hűl be fog sűrűsödni.

4. lépés

Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra.
A csatos tortaforma oldalát vékonyan kenjük ki Rama Vajas Ízzel, az aljára pedig helyezzünk sütőpapírt. (Ha a 3 lapot külön sütjük, akkor 3 tortaformára lesz szükségünk - mindegyiket ehhez hasonlóan készítsük elő.)
Szitáljuk át a sütőporral és sóval elkevert lisztet.

5. lépés

A cukrot és a reszelt citrom héját morzsoljuk össze, hogy a citrom héjából az illóolajok jól átjárják a cukrot és finom citromillatú legyen a cukor.
A puha Rama Vajas Ízt és a citromos cukrot keverjük habosra elektromos habverővel.
Adjuk hozzá a vaníliaaromával elkevert tojásokat folyamatos keverés mellett.
Ezután keverjük hozzá a sütőporos liszt felét, majd a tejet, 1 evőkanál citromlevet és végül a maradék lisztet.

6. lépés

Öntsük a masszát előkészített formába, simítsuk el a tetejét, a közepétől kissé a szélek felé húzva a masszát, hogy ne emelkedjen meg a közepe. Ha külön sütjük a 3 lapot, akkor osszuk el egyenlő arányban a masszát, és öntsük a 3 formába.
Süssük előmelegített sütőben 160°C-on kb. 30-35 percig, ha egyben sütjük; illetve 20-25 percig, ha külön lapokban. Ha a tészta közepét óvatosan benyomjuk és a tészta visszaugrik, akkor jó. Tűpróbával is ellenőrizhetjük.
Tegyük rácsra, és kb. 1 perc múlva csatoljuk le a forma/formák oldalát és borítsuk a piskótákat rácsra. Hűtsük ki teljesen.

7. lépés

A krémhez a fehér csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel. Tegyük félre szobahőmérsékletűre hűlni.
A szobahőmérsékletű mascarponét keverjük simára egy kézi habverővel, majd keverjük hozzá kihűlt fehércsokoládét, valamint 1-2 evőkanál citromkrémet is.
A tejszínt a habfixálóval verjük fel habbá, majd óvatosan forgassuk bele a citromos-fehércsokoládés-mascarponés krémbe.

8. lépés

Összeállítás:
A piskótánkat, ha egyben sütöttük, vágjuk vízszintesen 3 lapba. Az első lapot helyezzük a tortatálra.

9. lépés

Az első lapra kenjünk a fehércsokoládés-mascarponés krémből, kissé vastagabb peremet hagyva a széleken. Kanalazzunk a közepére a maradék citromkrémből, majd helyezzük rá a következő lapot.
Ismételjük meg a rétegezést: fehércsokoládés-mascarponés krém, majd a citromkrém. A végén tegyük a tetejére az utolsó piskótalapot.

10. lépés

A torta tetejét és oldalát kenjük be a maradék mascarponés krémmel és tegyük hűtőbe legalább 3 órára.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 320"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 70"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 100"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 70"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 50"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 240"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem