Citromtorta
Hozzávalók
A tésztához
tojás | 7 darab | |
---|---|---|
cukor | 7 evőkanál | |
liszt | 7 evőkanál | |
sütőpor | 1 csomag | |
vaníliás cukor | 1 csomag |
A krémhez
tej | 4 dl | |
---|---|---|
vaníliás pudingpor | 2 púpos evőkanál | |
citrom leve, ebből egynek a héja | 1 darab | |
tojássárgája | 4 darab | |
porcukor | 20 dekagramm | |
Rama Vajas Íz | 25 dekagramm |
Desszertek: Citromtorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk.
A krémhez a tojások sárgáját beleütjük a lábasba, amiben először a cukrot (lehet kristálycukor), az egy citrom reszelt héját, a három citrom levét és a két pudingport jó habosra kikeverjük. Végül hozzáöntjük a tejet, és lassú tűzön, állandó kevergetés mellett sűrű krémet főzünk belőle. Amikor langyosra hűlt a krém, hozzáadjuk a Rama Vajas ízt, és jó habosra keverjük. A piskótát három részre vágjuk, és megtöltjük a krémmel. A maradék krémmel az oldalát és a tetejét is bevonjuk, majd ízlés szerint díszítjük.