Citromtorta
Hozzávalók
A tésztához
tojás | 8 darab | |
---|---|---|
cukor | 8 evőkanál | |
liszt | 8 evőkanál | |
sütőpor | 1 csomag | |
citrom | 1 darab |
A krémhez
liszt | 8 csapott mokkáskanál | |
---|---|---|
tej | 5 dl | |
cukor | 25 dekagramm | |
Rama Vajas Íz | 25 dekagramm | |
citrom leve | 3 darab |
Desszertek: Citromtorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
A 8 tojást egészben a robotgép maximális fokozatán felverjük, közben hozzáadjuk a 8 evőkanál cukrot. A sütőport elkeverjük a 8 evőkanál liszttel, és óvatosan a tojásos, cukros habba forgatjuk, majd hozzáreszeljük a citrom héját.
24 cm átmérőjű kerek tortaformában megsütjük.
2
8 dkg lisztet 5 dl tejjel csomómentesre keverünk, hozzáadjuk a 25 dkg cukrot, és a 3 citrom levét, majd a pudinghoz hasonlóan megfőzzük. Megvárjuk, amíg kihűl. 25 dkg Rama Vajas ízt habosra keverünk, majd hozzáadjuk a kihűlt citromos krémet.
3
A tortát 3 felé vágjuk, és a lapokat megtöltjük a krémmel. Hagyjunk az oldalára és a tetejére is!