Citromtorta
Hozzávalók
Tészta
tojás | 6 darab | |
---|---|---|
porcukor | 30 dekagramm | |
forró víz | 6 evőkanál | |
liszt | 20 dekagramm | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
só | 1 csipetnyi |
krem
tej | 3 dl | |
---|---|---|
liszt | 4 evőkanál | |
Ráma | 25 dekagramm | |
citrom reszelt héja és leve | 1 darab | |
porcukor | 20 dekagramm | |
tejszín | 500 milliliter |
Díszítés
citrom | 2 darab |
---|
Desszertek: Citromtorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Tészta: a tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjéket egy csipet sóval, berakjuk a hűtőbe. A sárgákat a forró vízzel és a porcukorral legalább 5 perc alatt habosra keverjük. A lisztbe keverjük a sütőport, hozzászitáljuk a tojássárgához és jól összekeverjük. Egy 26-cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk és a sütőt begyújtjuk 175 fokra.
A fehérjéket kemény habbá, szinte túróssá keverjük és egy nagy lapát segítségével, óvatosan a lisztes masszámba forgatjuk, keverjük. Beleöntjük a formába, elegyengetjük és berakjuk 10 percre sülni. Ezután 160 fokra csökkentjük a hőt és 30 percig sütjük a tésztát.
A kémhez a tejjel felfőzzük a lisztet és kihűtjük. A Ramát a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom levét és a héját, majd hozzákeverjük a lisztes pépet is. A tejszín felét felverjük, amiből egy kicsit félreteszünk a díszítéshez és azt is a krémhez adjuk.
A tortát három részre vágjuk és töltjük. A maradék tejszínt kevés zöld ételfestékkel felverjük és bevonjuk a tortát, v égül citrommal díszítjük.