Feltöltve:

Citromtorta

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tojás8 darab
porcukor8 evőkanál
liszt8 evőkanál
citromlé1 csepp
1 csipetnyi
sütőpor0.5 csomag
tojássárgája6 darab
cukor30 dekagramm
liszt3 evőkanál
víz1 csapott mokkáskanál
citrom kifacsart leve és reszelt héja1.5 darab
Ráma37 dekagramm

Díszítéshez

növényi tejszín500 milliliter
zöld ételfesték1 pár csepp
citrom1 púpos evőkanál

Desszertek: Citromtorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A tojásokat szétválasztjuk, vigyázva arra, hogy ne kerüljön a fehérjébe a sárgája.

2

A fehérjét egy keverőtálba öntjük, beletesszük a sót és a citromlét. Habverővel verjük addig, amíg majdnem kemény lesz, ekkor a kristálycukrot kanalanként belekeverjük. Egy-egy kanállal addig keverjük, amíg nem érezni már a cukrot. Ha már az összes cukrot belekevertük, még egy percig verjük.

3

Most egyesével belekeverjük a tojássárgákat. Itt már jó kemény masszánk lesz.

4

Következik a liszt hozzáadása. A lisztet elkeverjük a sütőporral és gyors, durva mozdulatokkal fakanállal belekeverjük a masszába, majd a többit óvatosan, lassan adjuk hozzá. Nem kell, hogy teljesen sima legyen. A masszát beleöntjük a formába és mehet a sütőbe. 10 percig nem szabad a sütőajtót kinyitni, mert összeesik a tészta. 10 perc után visszavesszük a hőfokot kb. 150-160 fokra és még további 2-3 percig, de lehet több is, sütjük. Ha már jó az illata és a látvány is megfelelő, tűpróbával ellenőrizzük. Ha már jó, lekapcsoljuk a sütőt és még egy kicsit bent hagyjuk a formát a nyitott ajtó mellett. Kivesszük és hagyjuk kicsit hűlni, majd körbevágjuk a piskótát a formában és az oldalát levesszük. Óvatosan rácsra tesszük és az aljáról levesszük a sütőpapírt. Időnként én megfordítom, hogy ne ragadjon rá a piskóta a rácsra. Kész, lehet is tölteni.

5

A krémhez a tojássárgát a cukorral és a vízzel összekeverjük, beletesszük a citrom levét és héját, majd a lisztet, végül gőz fölött sűrűre főzzük. Alaposan kihűtjük, majd hozzákeverjük a Ramát. A tortalapot háromfelé vágjuk és meglocsoljuk a lapokat a citromlével.

6

A növényi tejszínhabot keményre verjük és kétfelé osztjuk. A lapokat megtöltjük. Először a citromos krémet kenjük a lapra, majd a tetejére tejszínhabot is kenünk. A tejszín második felét megszínezzük zöld ételfestékkel, kevés citromlevet is adunk hozzá. Olyan színe legyen, mintha kicsit éretlen lenne a citrom. Ezzel vonjuk be a tortát. Jó intenzív, citromos íze van.
Tetejét citrommal díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem