Feltöltve:

Citromtorta

40
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

babapiskóta30 dekagramm

krem

tejföl8 dl
vaníliás cukor2 csomag
porcukor15 dekagramm
citrom reszelt héja2 darab
citrom leve1 darab

Díszítés

vékony szeletre vágott citromkarika, kivi vagy lime1 csokor
aszalt gyümölcs apróra vágva30 dekagramm
csokidara1 darab

Bevonat

növényi tejszín2 dl
habfixáló2 csomag
zselatinfix1 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag

Desszertek: Citromtorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

Egy nagyméretű, mély, kerek jénai tálat kibélelünk folpackkal.

2

A krémet elkészítjük. A tejfölt kikeverjük a porcukorral, a vaníliával, a reszelt citrom héjával és a citrom levével.

3

A folpackkal kibélelt tál alját kirakjuk egy sor babapiskótával, majd rámerjük a citromos krém 1/3ad részét, amire újabb réteg piskóta jön, majd ismét krém és piskóta. A legtetejére rátesszük a maradék citromos krémet. Hűtőben egy éjszakán át állni hagyjuk.

4

Másnap a hűtőből kivéve egy nagyméretű lapos tányérra borítjuk úgy, hogy a tányért a jénai aljához szorosan odatartjuk és ráborítjuk a benne lévő tortánkat. A teteje lesz az a rész, ahol a piskótákat nem fedi be teljesen a krém.

5

A tejszínt felverjük a vaníliával, a habfixálóval, a zselatinnal és bevonjuk vele a tortát, majd a maradék habbal díszítjük. A tetejét ízlés szerint díszíthetjük citrommal, kivivel, stb.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem