Clafoutis - Francia tejes pite
Hozzávalók
liszt | 125 gramm | |
---|---|---|
tej | 100 milliliter | |
tojás | 4 darab | |
nyári szilva (3 piros és 3 kék) | 6 darab | |
Rama a forma kikenéséhez | 1 kevés | |
+ 100 g cukor (50 g+50 g) | 1 evőkanál | |
szilvapálinka (de ezt ki is lehet hagyni) | 2 evőkanál | |
tojás | 4 darab | |
vanília | 1 rúd | |
só | 1 csipetnyi | |
liszt | 125 gramm | |
tejszín | 100 gramm | |
tej | 100 milliliter | |
porckor a kész süti tetejére | 1 kevés |
Desszertek: Clafoutis - Francia tejes pite a sok Pite recept közül.
Elkészítés
1
A szilvákat megmosni, felezni és kimagozni, majd egy kikent tűzálló formába tenni. Egy evőkanál cukorral beszórni és alkohollal meglocsolni. A tojások sárgáját és fehérjét külön választani. A tojásfehérjét kemény habbá verni, amibe közben belekeverni 50 g cukrot. A tojások sárgáját, a vaníliát, az 50 g cukrot és a csipet sót habosra kikeverni. A lisztet, tejszínt és a tejet apránként belekeverni. A felvert tojásfehérjét két részletben a tésztához adni. A tésztamasszát a szilvákra öntetni. Előmelegített sütőben, légkeverésesben 150 fokon körülbelül 30 percig sütni. Amikor kész a sütőből kivenni és porcukorral meghinteni.