Colás szelet
Hozzávalók
kristálycukor | 20 dekagramm | |
---|---|---|
cukrozatlan kakaó | 3 evőkanál | |
liszt | 35 dekagramm | |
Ráma | 20 dekagramm | |
tej | 1 dl | |
tojás | 3 darab | |
cola | 2.5 dl | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
szódabikarbóna | 1 teáskanál | |
tejcsokoládé | 5 dekagramm | |
étcsokoládé darabokra vágva | 5 dekagramm |
Desszertek: Colás szelet a sok
Elkészítés
1
A Ramát robotgéppel összekeverem a cukorral, majd a tojásokkal. Ebbe beleöntöm a tejet és a kólát. A kakaóport összeszitálom a liszttel és a szódabikarbónával, majd beleöntöm a masszába. Csomómentesre keverem, majd beleöntöm a csokit. Tortaformába öntöm és előmelegített sütőben 200 fokon kb 1 óráig sütöm. Ha a teteje rugalmas és nem folyik, akkor van kész. Ne süssük túl, nem baj, ha egy picit lágy a közepe.