Cookies
Hozzávalók
puha Rama | 10 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 10 dekagramm | |
barna cukor | 10 dekagramm | |
tojás | 1 darab | |
vaniliaaroma | 1 kávéskanál | |
finomliszt | 20 dekagramm | |
sütőpor | 0.5 kávéskanál | |
só | 1 csipetnyi | |
fehér csoki, apró darabokra vágva | 10 dekagramm | |
étcsoki, apró darabokra vágva | 10 dekagramm |
Desszertek: Cookies a sok
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, gázsütőn 5-ös fokozat és sütőpapírt fektetünk két nagy tepsibe. Ha szilikonlapot használunk, nincs szükség sütőpapírra.
Először a puha Ramát robotgéppel habosra keverjük a kétféle cukorral, majd hozzádolgozzuk a tojást és a vaníliaaromát.
Összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót, majd fakanállal belekeverjük a Ramás masszába. Hozzáadjuk a kétféle csokoládét és ezzel a tészta készen is van.
A tésztából diónyi mennyiségeket veszünk és kezünk közt golyókat formázunk belőle. Fontos, hogy előtte kissé bevizezzük a tenyerünket, különben a tészta a kezünkhöz tapad. A golyókat lerakjuk egymástól 5 cm-re a tepsire, aztán egy pohár aljával kicsit megnyomkodjuk őket, hogy korongokká terüljenek.
A tallérokat 10-12 perc alatt megsütjük a meleg sütőben. Csak azután szedjük le őket a tepsiről, ha már kihűltek.