Csacsifül
Hozzávalók
liszt | 75 dekagramm | |
---|---|---|
tej | 1 dl | |
élesztő | 3 dekagramm | |
cukor | 1 evőkanál | |
zsír | 12 dekagramm | |
Rama margarin | 16 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi | |
tojás + 1 a kenéshez | 2 egész |
A töltelékhez
baracklekvár | 1 darab | |
---|---|---|
túró | 1 darab | |
darált dió | 1 kevés |
Desszertek: Csacsifül a sok
Elkészítés
1
Az élesztőt egy kanál cukorral a tejben felfuttatom, és a többi hozzávalóval összedolgozom.
2
Körülbelül 30 percet pihentetem a tésztát, majd vékonyra kinyújtom, és pogácsaszaggatóval kiszaggatom. (Én ehhez a legnagyobb formát használom.)
3
A kiszaggatott tészta felét (tetszés szerint) ízesítem, és ráhajtom a másik felét. A tetejét tojással lekenem, és 180 fokos sütőben szép pirosra megsütöm. (Én készítettem túrósat, diósat és lekvárosat is.)
4
Amikor kisültek, porcukorral meghintem.