Csacsifül
Csacsifül
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 75 dekagramm
  • tej - 1 dl
  • élesztő - 3 dekagramm
  • cukor - 1 evőkanál
  • zsír - 12 dekagramm
  • Rama margarin - 16 dekagramm
  • só - 1 csipetnyi
  • tojás + 1 a kenéshez - 2 egész

A töltelékhez

  • baracklekvár - 1 darab
  • túró - 1 darab
  • darált dió - 1 kevés

Elkészítés:

  1. Az élesztőt egy kanál cukorral a tejben felfuttatom, és a többi hozzávalóval összedolgozom.
  2. Körülbelül 30 percet pihentetem a tésztát, majd vékonyra kinyújtom, és pogácsaszaggatóval kiszaggatom. (Én ehhez a legnagyobb formát használom.)
  3. A kiszaggatott tészta felét (tetszés szerint) ízesítem, és ráhajtom a másik felét. A tetejét tojással lekenem, és 180 fokos sütőben szép pirosra megsütöm. (Én készítettem túrósat, diósat és lekvárosat is.)
  4. Amikor kisültek, porcukorral meghintem.