Csacsifüle
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 12 dekagramm | |
---|---|---|
búzaliszt | 50 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi | |
áttört tehéntúró | 50 dekagramm | |
szilvalekvár | 30 dekagramm |
Desszertek: Csacsifüle a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés

1
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a csipet sót és a túrót. Az egészet jól átgyúrjuk, átdolgozzuk és az egészet egy éjszakára hűtőbe tesszük.
2
Másnap lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk és egy 5 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk. A szilvalekvárba ízlés szerint cukrot keverhetünk még. A körök közepére egy kiskanálnyi lekvárt teszünk és félbehajtjuk a tésztákat, kicsit össze is nyomjuk, de nem kell szorosan.
3
Sütőpapíros tepsibe helyezzük őket és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.