Császármorzsa
Hozzávalók
dara | 10 dekagramm | |
---|---|---|
tej | 2.5 dl | |
liszt | 7 dekagramm | |
cukor | 10 dekagramm | |
vanília | 1 csomag | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
Ráma | 5 dekagramm | |
tojás | 3 darab |
A tálaláshoz
gyümölcsíz | 1 üvegcse |
---|
Desszertek: Császármorzsa a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A lisztet elkeverjük a búzadarával, ráöntjük a tejet, elkeverjük és 1 órát állni hagyjuk. Közben a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tejes masszához. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd ezt is hozzákeverjük. Végül hozzáadjuk a vaníliát és a citromhéjat. A Ramát felolvasztjuk egy nagy teflonserpenyőbe, beleöntjük a masszát, és állandóan kevergetve addig sütjük amíg szépen megpirul, és szétesik morzsákra.