Császármorzsa
Császármorzsa
  • timer230 perc
  • moodKönnyű
  • person3 fő

Hozzávalók:

    a császármorzsához

    • búzadara - 125 gramm
    • Liszt - 85 gramm
    • Só - 1 csipetnyi
    • porcukor - 4 evőkanál
    • tej - 250 milliliter
    • Tojás - 2 darab
    • mazsola - 50 gramm
    • Rama Vajas Íz - 30 gramm

    A tetejére

    • lekvár (ízlés szerint) - darab

    Elkészítés:

    1. A búzadarát, a lisztet, egy csipet sót, és 2 evőkanál porcukrot keverjünk össze egy tálban a fél liter tejjel. Tegyük 2-3 órára hűtőbe, hogy a búzadara megduzzadjon.
    2. A tojásokat válasszuk szét. A sárgákat a mazsolával együtt keverjük el a darás-lisztes-tejes masszával.
    3. Egy serpenyőben olvasszuk fel a Rama Vajas Ízt, és öntsük bele a tésztát. Pirítsuk egy darabig, majd egy fa lapáttal forgassuk meg. Ismét pirítsuk egy kicsit, majd forgassuk meg újra. Nem baj, ha szakad, a végén morzsás állagot kell kapnia. Ha már nem folyós a tészta, és elkezdett pirulni, szórjuk meg a maradék 2 evőkanál porcukorral, hogy az rákaramellizálódhasson. Ha megsült, szépen megprirult, morzsás állagú, akkor kész.
    4. Lekvárral (barack, málna, meggy vagy bármilyen más, amit szeretünk) vagy porcukorral tálaljuk.

    Sütéshez