Feltöltve:

Császármorzsa jégkrémmel

30
Közepes
4 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz8 dekagramm
tojás4 darab
tej5 dl
mazsola10 dekagramm
búzadara20 dekagramm
kristálycukor10 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag

Desszertek: Császármorzsa jégkrémmel a sok Sütemények , Fagyi , Fagylalt recept közül.

Elkészítés

1

A mazsolát beáztatjuk. A tejet 3 evőkanál kristálycukorral, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval felforraljuk. Állandóan kevergetve, apránként hozzáadjuk a grízt és kis lángon kevergetve megfőzzük, majd hagyjuk hűlni.

2

A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgáját hozzákeverjük a grízmasszához. A tojásfehérjéből a maradék kristálycukorral kemény habot verünk és ezt is a grízmasszához adjuk. A mazsolát kinyomkodjuk és lazán a masszába forgatjuk.

3

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A margarint felforrósítjuk egy olyan serpenyőben, amit a sütőbe is be tudunk tenni. Beleöntjük a masszát, betesszük a sütőbe és kb. 10 perc alatt megsütjük.

4

Villával szétdaraboljuk, porcukorral megszórjuk és a tetejére Carte d’Or Joghurt-Erdei Gyümölcs jégkrémet teszünk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

230"
Könnyű
favorite_border 2
Megnézem