Császármorzsa jégkrémmel
Császármorzsa jégkrémmel
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 8 dekagramm
  • tojás - 4 darab
  • tej - 5 dl
  • mazsola - 10 dekagramm
  • búzadara - 20 dekagramm
  • kristálycukor - 10 dekagramm
  • vaníliás cukor - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A mazsolát beáztatjuk. A tejet 3 evőkanál kristálycukorral, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval felforraljuk. Állandóan kevergetve, apránként hozzáadjuk a grízt és kis lángon kevergetve megfőzzük, majd hagyjuk hűlni.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgáját hozzákeverjük a grízmasszához. A tojásfehérjéből a maradék kristálycukorral kemény habot verünk és ezt is a grízmasszához adjuk. A mazsolát kinyomkodjuk és lazán a masszába forgatjuk.
  3. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A margarint felforrósítjuk egy olyan serpenyőben, amit a sütőbe is be tudunk tenni. Beleöntjük a masszát, betesszük a sütőbe és kb. 10 perc alatt megsütjük.
  4. Villával szétdaraboljuk, porcukorral megszórjuk és a tetejére Carte d’Or Joghurt-Erdei Gyümölcs jégkrémet teszünk.