Feltöltve:

Csekk szelet

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

porcukrot

krem

tej0.5 liter
tojás2 darab
liszt6 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag

Máz

porcukor2 evőkanál
Ráma10 dekagramm
kakaó2 evőkanál

Diós lap

szódabikarbóna1 kávéskanál
víz6 evőkanál
baracklekvár1 evőkanál
liszt20 dekagramm
cukor20 dekagramm
darált dió10 dekagramm
tojás4 darab

Desszertek: Csekk szelet a sok

Elkészítés

1

A tojások sárgáját a lekvárt, a vizet jól kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát, diót, a cukrot, végül a keményre felvert tojásfehérjéket. Közepes nagyságú tepsiben (25x37) sütjük. Egy csomag vaníliás cukor, 6 ek. liszt, 2 tojás, fél liter tej, ebből sűrű pépet főzünk. (Annyit változtattam rajta, hogy langyos tejben kevertem el, 2 teáskanál zselatint és belekevertem a krémbe és úgy főztem sűrűre, nagyon jó lett így a krém.) 30 dkg Ramát, 25 dkg. porcukrot habosra keverni, és a kihűlt krémmel jól összedolgozni. A diós lapot ha kihűlt, kettévágni, az alsó lapra rákenni a krém felét. Sorba rátenni a kávéba mártott babapiskótát, majd a krém másik felét, rá a diós lap másik részét. Egy csomag babapiskóta, lehűtött fekete kávé. A tetejét csoki mázzal lehet bevonni. Máz: 10 dkg.Rama, 2 ek. kakaó, 2 kanál, porcukor. Nem kell főzni csak felmelegíteni. Hűtőben jól kihűtjük és utána szeleteljük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

110"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

45"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

45"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

45"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

45"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

45"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem