Feltöltve:

Cseresznyés clafoutis (tejespite)

55
Könnyű
6 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz50 gramm
tojás3 darab
liszt100 gramm
tej300 milliliter
cukor60 gramm
csipetnyi
Dr. Oetker Finesse Bourbon Vanília aroma vagy Dr. Oetker Aroma vanília1 kávéskanál
cseresznye300 gramm
Rama Vajas Íz a forma kikenéséhez kevés
barnacukor a formába kevés

Sütéshez

Sütési idő 45 perc
Sütési hőmérséklet 180 °
Edény, sütő formája 28 cm-es piteforma

Desszertek: Cseresznyés clafoutis (tejespite) a sok Pite recept közül.

Elkészítés

1

A sütőt melegítsük elő 180ºC-ra. A Rama Vajas Ízt olvasszuk meg, hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

2

Egy turmixgépben jól keverjük össze az öszes hozzávalót.

3

A piteformát (28cm-es) kikenünk margarinnal, szórjuk meg kevés cukorral. Szórjuk bele a megmosott és kimagozott cseresznyét stb.)
Öntsük a masszát a cseresznyére, és süssük kb. 45-50 percen keresztül, amíg kicsit megemelkedik, és a színe szép pirult lesz.

4

Hagyjuk hűlni, szórjuk meg porcukorral és tálaljuk.
Langyosan a legfinomabb!

Hozzászólások

Hasonló receptek

70"
Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

75"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem