Cseresznyés clafoutis (tejespite)
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 50 gramm | |
---|---|---|
tojás | 3 darab | |
liszt | 100 gramm | |
tej | 300 milliliter | |
cukor | 60 gramm | |
só | csipetnyi | |
Dr. Oetker Finesse Bourbon Vanília aroma vagy Dr. Oetker Aroma vanília | 1 kávéskanál | |
cseresznye | 300 gramm | |
Rama Vajas Íz a forma kikenéséhez | kevés | |
barnacukor a formába | kevés |
Sütéshez
Sütési idő | 45 perc |
---|---|
Sütési hőmérséklet | 180 ° |
Edény, sütő formája | 28 cm-es piteforma |
Desszertek: Cseresznyés clafoutis (tejespite) a sok Pite recept közül.
Elkészítés
1
A sütőt melegítsük elő 180ºC-ra. A Rama Vajas Ízt olvasszuk meg, hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
2
Egy turmixgépben jól keverjük össze az öszes hozzávalót.
3
A piteformát (28cm-es) kikenünk margarinnal, szórjuk meg kevés cukorral. Szórjuk bele a megmosott és kimagozott cseresznyét stb.)
Öntsük a masszát a cseresznyére, és süssük kb. 45-50 percen keresztül, amíg kicsit megemelkedik, és a színe szép pirult lesz.
4
Hagyjuk hűlni, szórjuk meg porcukorral és tálaljuk.
Langyosan a legfinomabb!