Cseresznyés clafoutis (tejespite)
Cseresznyés clafoutis (tejespite)
  • timer55 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 50 gramm
  • tojás - 3 darab
  • liszt - 100 gramm
  • tej - 300 milliliter
  • cukor - 60 gramm
  • só - csipetnyi
  • Dr. Oetker Finesse Bourbon Vanília aroma vagy Dr. Oetker Aroma vanília - 1 kávéskanál
  • cseresznye - 300 gramm
  • Rama Vajas Íz a forma kikenéséhez - kevés
  • barnacukor a formába - kevés

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 180ºC-ra. A Rama Vajas Ízt olvasszuk meg, hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
  2. Egy turmixgépben jól keverjük össze az öszes hozzávalót.
  3. A piteformát (28cm-es) kikenünk margarinnal, szórjuk meg kevés cukorral. Szórjuk bele a megmosott és kimagozott cseresznyét stb.) Öntsük a masszát a cseresznyére, és süssük kb. 45-50 percen keresztül, amíg kicsit megemelkedik, és a színe szép pirult lesz.
  4. Hagyjuk hűlni, szórjuk meg porcukorral és tálaljuk. Langyosan a legfinomabb!

Sütéshez