Cseresznyés, fahéjas muffin
Hozzávalók
tojás | 6 darab | |
---|---|---|
víz | 0.5 dl | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
porcukor | 20 dekagramm | |
Ráma | 27 dekagramm | |
liszt | 30 dekagramm | |
cseresznye | 1 kilogramm | |
csokidara | 1 darab | |
őrölt fahéj | 1 kevés |
Desszertek: Cseresznyés, fahéjas muffin a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
1
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a porcukorral és a fél dl vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott Ramát, a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a csokidarát.
2
Közben a fehérjét kemény habbá verjük és az előbb elkészített tojássárgás masszához óvatosan hozzáadjuk.
3
A szilikon muffin formát kicsit megkenjük olajjal és kb. egy evőkanálnyi tésztát teszünk bele.
4
Muffinonként 3-4 cseresznyét feldarabolunk és belenyomkodjuk a muffinba.
5
Előmelegített sütőbe 180 fokon kb. 20 percig, tűpróbáig sütjük. Jó étvágyat hozzá.