Cseresznyés kevert süti
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 10 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 25 dekagramm | |
liszt | 30 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi | |
sütőpor | 1 csomag | |
citrom | 1 darab | |
cseresznye | 60 dekagramm | |
1,5%-s tej | 1 dl | |
kakaó | 1 evőkanál | |
egész tojás | 4 darab |
Desszertek: Cseresznyés kevert süti a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A megmosott cseresznyét kimagozzuk, szűrőbe tesszük.
Az egész tojásokat kikeverjük a cukorral és margarinnal.
Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és kifacsart levét.
A lisztet és sütőport a tejjel váltakozva hozzákeverjük.
2
A massza kb. 3/4-ét kikent tepsibe simítjuk. A maradékba belekeverjük a kakaót és a kanál tejet. Kanállal a sárga masszára pöttyöket rakunk. Végül rászórjuk a lecsepegtetett cseresznyét és előmelegített sütőben kisütjük. (180 fokon, 35 percig).
sütési hőfok: 170°C
sütési mód: alul-felül sütés