Cseresznyés, krémes lepény
Hozzávalók
Tészta
liszt | 50 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 25 dekagramm | |
cukor | 15 dekagramm | |
tojás | 1 egész | |
tejföl | 2 púpos evőkanál | |
sütőpor | 1 csomag | |
tej | 1 dl |
Töltelék
magozott cseresznye | 50 dekagramm | |
---|---|---|
vaníliás pudingpor | 1 csomag | |
tej | 4 dl | |
búzadara | 2 evőkanál | |
cukor | 1 kevés | |
fahéj | 1 kevés |
Desszertek: Cseresznyés, krémes lepény a sok Sütemények , Krémes recept közül.
Elkészítés
1
Az 50 dkg lisztben elkeverem a cukrot és a sütőport, majd a tojással, a tejföllel és annyi tejjel gyúrom össze, hogy könnyen nyújtható legyen.
2
A töltelékhez megfőzöm a pudingot, majd belekeverem a búzadarát, a cseresznyét, az ízlés szerinti a cukrot, valamint egy csipet fahéjat.
3
A tészta háromnegyed részét tepsi méretűre nyújtom és belehelyezem a tepsibe. Erre ráöntöm a tölteléket, majd rányújtom a tészta maradékát. Villával megszurkálom és előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütöm.