Cseresznyés kuglóf
Hozzávalók
tojássárgája | 2 darab | |
---|---|---|
Rama Vajas Íz | 20 dekagramm | |
cukor | 10 dekagramm | |
liszt | 25 dekagramm | |
joghurt | 1 dl | |
sütőpor | 1 csomag | |
cseresznye | 20 dekagramm | |
1,5%-s tej | 2 dl | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
főzni való vaníliás pudingpor | csomag | |
egész tojás | 3 darab | |
vaniliaaroma | 1 teáskanál |
Desszertek: Cseresznyés kuglóf a sok Kuglóf recept közül.
Elkészítés
A margarint a citromhéjjal, a vaniliával, és a tojások sárgájával kihabosítjuk, a cukrot az egész tojásokkal habosra verjük, és apránként a margarinos részhez adjuk. A sütőporos lisztet is hozzákeverjük. A massza harmad részét a margarinnal kikent, liszttel megszórt formába szedjük, a fele cseresznyét belenyomkodjuk, aztán a következő harmad, és a maradék cseresznye következik. Végül a maradék tésztát is a formába simítjuk. 180 fokon sütjük.
A vanilia krémhez a pudingport kevés tejjel elkeverjük, a maradék tejet a cukorral felforraljuk, a pudinggal besűrítjük, 2 percig kevergetve együtt főzzük. A margarint a porcukorral, és a vanilia aromával habosítjuk majd a pudingot hozzáadva tovább keverjük.A kuglófot 3 szeletre osztjuk, és megtöltjük vaniliakrémmel.