Feltöltve:

Cseresznyés lepény

60
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

Ráma25 dekagramm
tojás1 darab
liszt45 dekagramm
élesztő3 dekagramm
cukor7 dekagramm
1 csipetnyi
tejföl1 dl
tojás a tészta megkenéséhez1 darab

A töltelékhez

kimagozott cseresznye1 kilogramm
darált dió10 dekagramm
cukor1 kevés

Desszertek: Cseresznyés lepény a sok Lepény recept közül.

Elkészítés

1

A Ramát a liszttel elmorzsoljuk. Az élesztőt a tejfölben elkeverjük, majd a tojássárgával, a cukorral és a sóval együtt a liszttel összedolgozott Ramához adjuk. Meggyúrjuk a tésztát és fél óráig hűvös helyen pihentetjük. A tésztát megfelezzük. Az egyik felét a tepsinek megfelelő méretre nyújtjuk, belefektetjük a tepsibe és rákenjük a tölteléket. A másik, kinyújtott tésztalapot ráhelyezzük és villával megszurkáljuk. Az egész tojást és a megmaradt fehérjét felverjük, majd ezzel megkenjük a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem