Cseresznyés mogyorótortácskák
Cseresznyés mogyorótortácskák
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 12 dekagramm
  • tojás - 4 darab
  • finomliszt - 15 dekagramm
  • búzadara - 1 evőkanál
  • só - 1 csipetnyi
  • sütőpor - 1 teáskanál
  • őrölt fahéj - 1 teáskanál
  • barna cukor - 1 evőkanál
  • mogyoró - 5 dekagramm
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • reszelt narancshéj - 1 teáskanál
  • cseresznyekompót - 35 dekagramm
  • őrölt mogyoró - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. A morzsához Ramát a sóval és a barna cukorral felhabosítjuk, a darát, az aprított mogyorót hozzáadjuk, összegyúrjuk, majd fél órára a mélyhűtőbe tesszük.
  2. A Ramát a barna-cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal felhabosítjuk, amíg a cukor feloldódik. Ezután a tojásokat egyenként hozzáadjuk és tovább habosítjuk. A lisztet az őrölt mogyoróval, a sütőporral és a reszelt narancshéjjal összekeverjük. A keveréket a Ramás krémhez adjuk.
  3. A cseresznyét lecsepegtetjük és a tésztához keverjük. Minden torta formácskába egy evőkanálnyit töltünk.
  4. A mélyhűtőből kivéve tésztareszelőn lereszeljük és a morzsát a tortácskákra szórjuk. Előmelegített sütőben, 175 °C-on 25-30 percig sütjük.