Cseresznyés morzsamuffin
Hozzávalók
A tálaláshoz
Carte d'Or Eper jégkrém a tálaláshoz | 1 darab |
---|
Kenéshez, szóráshoz
Rama Vajas Íz | 1 dekagramm |
---|---|
barna cukor | 3 dekagramm |
A muffinhoz
cseresznye | 30 dekagramm |
---|---|
Cukor | 2 dekagramm |
Fahéj | 1 kávéskanál |
hideg Rama Vajas Íz | 10 dekagramm |
Liszt | 20 dekagramm |
Dr. Oetker Sütőpor | 1 teáskanál |
barnacukor | 10 dekagramm |
Tojás | 1 darab |
Dr. Oetker Finesse Bourbon Vanília aroma vagy Dr. Oetker Aroma vanília | 1 teáskanál |
Desszertek: Cseresznyés morzsamuffin a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
Főzzük a magozott cseresznyét a cukorral és a fahéjjal kb. 10 percig alacsony hőfokon, hogy jól kiengedje a levét. Tegyük félre.
Morzsoljuk össze a hideg Rama Vajas Ízt a liszttel, a sütőporral és a cukorral. Vegyük ki belőle a morzsa kb. 1/4-ét, tegyük félre, majd a maradék morzsát gyúrjuk lágy tésztává a vaníliaaromával és a tojással.
Ezek után nyomkodjuk vizes kézzel a tésztát szilikon vagy Rama Vajas Ízzel kikent teflon muffinformákba úgy, hogy a tésztakosárka a forma széléig érjen, és az alján hagyjuk vastagabbra a tésztát.
Osszuk el a kihűlt cseresznyét a kosárkákban, majd kanalazzunk rá muffinonként kb. 1 kávéskanál cseresznyelét.
A sütemények tetejét szórjuk meg a félretett morzsával, majd egy kis barnacukorral, és süssük 180 °C-ra előmelegített sütőben aranyabarnára kb. 15 perc alatt. Hagyjuk a formában kihűlni. 10-12 muffin lesz belőle.
Tálaljuk Carte d'Or Gelateria joghurtos erdei gyümölcs jégkrémmel.