Feltöltve:

Cseresznyés morzsamuffin

40
Könnyű
4 fő
favorite_border 1

Hozzávalók

A tálaláshoz

Carte d'Or Eper jégkrém a tálaláshoz1 darab

Kenéshez, szóráshoz

Rama Vajas Íz1 dekagramm
barna cukor3 dekagramm

A muffinhoz

cseresznye30 dekagramm
Cukor2 dekagramm
Fahéj1 kávéskanál
hideg Rama Vajas Íz10 dekagramm
Liszt20 dekagramm
Dr. Oetker Sütőpor1 teáskanál
barnacukor10 dekagramm
Tojás1 darab
Dr. Oetker Finesse Bourbon Vanília aroma vagy Dr. Oetker Aroma vanília1 teáskanál

Desszertek: Cseresznyés morzsamuffin a sok Muffin recept közül.

Elkészítés

1

Főzzük a magozott cseresznyét a cukorral és a fahéjjal kb. 10 percig alacsony hőfokon, hogy jól kiengedje a levét. Tegyük félre.

2

Morzsoljuk össze a hideg Rama Vajas Ízt a liszttel, a sütőporral és a cukorral. Vegyük ki belőle a morzsa kb. 1/4-ét, tegyük félre, majd a maradék morzsát gyúrjuk lágy tésztává a vaníliaaromával és a tojással.
Ezek után nyomkodjuk vizes kézzel a tésztát szilikon vagy Rama Vajas Ízzel kikent teflon muffinformákba úgy, hogy a tésztakosárka a forma széléig érjen, és az alján hagyjuk vastagabbra a tésztát.
Osszuk el a kihűlt cseresznyét a kosárkákban, majd kanalazzunk rá muffinonként kb. 1 kávéskanál cseresznyelét.
A sütemények tetejét szórjuk meg a félretett morzsával, majd egy kis barnacukorral, és süssük 180 °C-ra előmelegített sütőben aranyabarnára kb. 15 perc alatt. Hagyjuk a formában kihűlni. 10-12 muffin lesz belőle.

3

Tálaljuk Carte d'Or Gelateria joghurtos erdei gyümölcs jégkrémmel.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem