Feltöltve:

Cseresznyés pite

60
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

liszt50 dekagramm
porcukor20 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
sütőpor1 csomag
margarin25 dekagramm
tojás1 egész
tojássárgája2 darab
tejföl2 dl

A töltelékhez

cseresznye1.5 kilogramm
zsemlemorzsa1 kevés
őrölt fahéj1 kevés
porcukor ízlés szerint1 adag

Desszertek: Cseresznyés pite a sok Pite recept közül.

Elkészítés

1

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összeállítjuk a tésztát. Egy órát hűtőben pihentetjük. Ezek után két egyenlő részre osztjuk, majd az egyik felét egy 30x35 cm-es tepsibe tesszük. Megszórjuk egy kis zsemlemorzsával, beterítjük a kimagozott cseresznyével, majd megszórjuk porcukorral és fahéjjal. Beterítjük a tészta másik felével, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben készre sütjük. Porcukorral meghintjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem