Cseresznyés pite
Cseresznyés pite
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 50 dekagramm
  • porcukor - 20 dekagramm
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • sütőpor - 1 csomag
  • margarin - 25 dekagramm
  • tojás - 1 egész
  • tojássárgája - 2 darab
  • tejföl - 2 dl

A töltelékhez

  • cseresznye - 1.5 kilogramm
  • zsemlemorzsa - 1 kevés
  • őrölt fahéj - 1 kevés
  • porcukor ízlés szerint - 1 adag

Elkészítés:

  1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összeállítjuk a tésztát. Egy órát hűtőben pihentetjük. Ezek után két egyenlő részre osztjuk, majd az egyik felét egy 30x35 cm-es tepsibe tesszük. Megszórjuk egy kis zsemlemorzsával, beterítjük a kimagozott cseresznyével, majd megszórjuk porcukorral és fahéjjal. Beterítjük a tészta másik felével, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben készre sütjük. Porcukorral meghintjük.