Cseresznyés sütemény
Hozzávalók
Tésztához
Ráma | 20 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 2 darab | |
sütőpor | 2 teáskanál | |
liszt | 40 dekagramm | |
porcukor | 16 dekagramm |
Krémhez
doboz tejföl | 1 nagy | |
---|---|---|
cukor | 6 evőkanál | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
tej | 6 dl | |
vaníliás pudingpor | 2 csomag | |
magozott cseresznyebefőtt | 1 pohár |
Desszertek: Cseresznyés sütemény a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kb. fél órára hideg helyre tesszük, majd két lapot nyújtunk belőle.
2
A pudingot megfőzzük és amíg forró, hozzákeverjük a tejfölt.
3
Az egyik tésztát lisztezett tepsibe tesszük, ráöntjük a krémet, beleszórjuk a cseresznyét, majd befedjük a másik tésztával.
4
175 fokon 25 perc alatt készre sütjük. Kihűlés után felszeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk.