Cseresznyés sütemény
Hozzávalók
Tésztához
Ráma | 20 dekagramm |
---|---|
tojás | 2 darab |
sütőpor | 2 teáskanál |
liszt | 40 dekagramm |
porcukor | 16 dekagramm |
Krémhez
doboz tejföl | 1 nagy |
---|---|
cukor | 6 evőkanál |
vaníliás cukor | 1 csomag |
tej | 6 dl |
vaníliás pudingpor | 2 csomag |
magozott cseresznyebefőtt | 1 pohár |
Desszertek: Cseresznyés sütemény a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kb. fél órára hideg helyre tesszük, majd két lapot nyújtunk belőle.
2
A pudingot megfőzzük és amíg forró, hozzákeverjük a tejfölt.
3
Az egyik tésztát lisztezett tepsibe tesszük, ráöntjük a krémet, beleszórjuk a cseresznyét, majd befedjük a másik tésztával.
4
175 fokon 25 perc alatt készre sütjük. Kihűlés után felszeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk.