Csigatorta
Csigatorta
  • timer180 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    krem

    • tojás - 6 darab
    • Rama margarin - 45 dekagramm
    • citrom leve - 1.5 darab
    • citrom reszelt héja - 2 darab
    • tej - 3 dl
    • porcukor - 50 dekagramm
    • liszt - 6 evőkanál

    Díszítés

    • ételfesték - 1 darab
    • marcipán vagy fondant - 75 dekagramm

    Tészta1

    • tojás - 6 darab
    • sütőpor - 1 teáskanál
    • liszt - 8 evőkanál
    • cukor - 6 evőkanál

    Tészta2

    • sütőpor - 1.5 kávéskanál
    • liszt - 10 evőkanál
    • cukor - 8 evőkanál
    • tojás - 8 darab

    Elkészítés:

    1. Tészta1: a tojásokat szétválasztom. A tojássárgáját a cukorral és a sütőporral jó habosra felverem. A fehérjét is kemény habbá verem, és óvatosan összekeverem a tojássárgája-krémmel. Beleforgatom a lisztet, majd egy 26 cm-es tortaformában megsütöm.
    2. Tészta2: ugyan úgy készítjük el mint az elsőt, csak ezt egy kb. 30x40-es gáztepsiben sütjük meg. Ha kihűltek a lapok megformázom őket.
    3. Krém: a tojásokat a liszttel és a cukorral összekeverem, majd gőz felett sűrűre főzöm. Ha kicsit kihűlt, belekeverem a citrom levét és héját, aztán a margarint. Ezzel töltjük meg a tésztát.
    4. Díszítés: bevonom marcipánnal, aztán kifestem a csigát.