Feltöltve:

Csíkos kifli

70
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

főtt, melegen áttört burgonya20 dekagramm
finomliszt40 dekagramm
víz1 dl
1 teáskanál
cukor1 teáskanál
élesztő2.5 dekagramm
Ráma5 dekagramm

A piros tésztához

hagyma1 nagy
Ráma5 dekagramm
pirospaprika1 evőkanál
őrölt kömény0.5 teáskanál
főtt, melegen áttört burgonya15 dekagramm
liszt40 dekagramm
víz1 dl
1 teáskanál
cukor1 teáskanál
élesztő2.5 dekagramm

Desszertek: Csíkos kifli a sok Kifli recept közül.

Elkészítés

1

A piros tésztához a hagymát megtisztítom, majd üvegesre sütöm. A tűzről levéve meghintem pirospaprikával, őrölt köménnyel és kihűtöm. A kétféle tészta hozzávalóit pontosan kimérem, külön-külön, majd bedagasztom. Egy órán át pihentetem, kelesztem.

2

Amikor megkelt, a kétféle tésztát rúddá sodrom. Egyenként darabolom 20 egyenlő részre

3

A kis tésztadarabokat meggömbölygetem, kihúzogatom és egy pirosat és egy fehéret egymásra fektetek, kiflit sodrok belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, sós vízzel megkenem, meghintem köménnyel és bevagdosom a tetejét.

4

Sütőbe teszem és szép ropogósra megsütöm.

Hozzászólások

Hasonló receptek

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

25"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

10"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem