Csíkos kifli
Hozzávalók
A tésztához
főtt, melegen áttört burgonya | 20 dekagramm |
---|---|
finomliszt | 40 dekagramm |
víz | 1 dl |
só | 1 teáskanál |
cukor | 1 teáskanál |
élesztő | 2.5 dekagramm |
Ráma | 5 dekagramm |
A piros tésztához
hagyma | 1 nagy |
---|---|
Ráma | 5 dekagramm |
pirospaprika | 1 evőkanál |
őrölt kömény | 0.5 teáskanál |
főtt, melegen áttört burgonya | 15 dekagramm |
liszt | 40 dekagramm |
víz | 1 dl |
só | 1 teáskanál |
cukor | 1 teáskanál |
élesztő | 2.5 dekagramm |
Desszertek: Csíkos kifli a sok Kifli recept közül.
Elkészítés
1
A piros tésztához a hagymát megtisztítom, majd üvegesre sütöm. A tűzről levéve meghintem pirospaprikával, őrölt köménnyel és kihűtöm. A kétféle tészta hozzávalóit pontosan kimérem, külön-külön, majd bedagasztom. Egy órán át pihentetem, kelesztem.
2
Amikor megkelt, a kétféle tésztát rúddá sodrom. Egyenként darabolom 20 egyenlő részre
3
A kis tésztadarabokat meggömbölygetem, kihúzogatom és egy pirosat és egy fehéret egymásra fektetek, kiflit sodrok belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, sós vízzel megkenem, meghintem köménnyel és bevagdosom a tetejét.
4
Sütőbe teszem és szép ropogósra megsütöm.