Csíkos kifli
Csíkos kifli
  • timer70 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • főtt, melegen áttört burgonya - 20 dekagramm
    • finomliszt - 40 dekagramm
    • víz - 1 dl
    • só - 1 teáskanál
    • cukor - 1 teáskanál
    • élesztő - 2.5 dekagramm
    • Ráma - 5 dekagramm

    A piros tésztához

    • hagyma - 1 nagy
    • Ráma - 5 dekagramm
    • pirospaprika - 1 evőkanál
    • őrölt kömény - 0.5 teáskanál
    • főtt, melegen áttört burgonya - 15 dekagramm
    • liszt - 40 dekagramm
    • víz - 1 dl
    • só - 1 teáskanál
    • cukor - 1 teáskanál
    • élesztő - 2.5 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A piros tésztához a hagymát megtisztítom, majd üvegesre sütöm. A tűzről levéve meghintem pirospaprikával, őrölt köménnyel és kihűtöm. A kétféle tészta hozzávalóit pontosan kimérem, külön-külön, majd bedagasztom. Egy órán át pihentetem, kelesztem.
    2. Amikor megkelt, a kétféle tésztát rúddá sodrom. Egyenként darabolom 20 egyenlő részre
    3. A kis tésztadarabokat meggömbölygetem, kihúzogatom és egy pirosat és egy fehéret egymásra fektetek, kiflit sodrok belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, sós vízzel megkenem, meghintem köménnyel és bevagdosom a tetejét.
    4. Sütőbe teszem és szép ropogósra megsütöm.